Prognozuojama, kad po itin įtemptų rinkimų ši centro dešinioji partija išlaikys sostinę Varšuvą, taip pat Gdanską, Vroclavą ir Poznanę.

PO atstovaujanti Varšuvos merė Hanna Gronkiewicz-Waltz buvo išrinkta rekordinei trečiai kadencijai, surinkusi 58,5 proc. balsų ir įveikusi konservatyvųjį varžovą Jaceką Sasiną.

Viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Ipsos“ apklausa taip pat rodo, kad šios partijos kandidatai arba jos sąjungininkai pirmauja Baltijos uostamiestyje Gdanske, vakariniame Poznanės mieste ir pietvakariniame Vroclave.

Šį balsavimą temdė kaltinimai dėl klastojimų, kai prieš dvi savaites vykusiame pirmajame ture iškilo didelių techninių nesklandumų.

Šie rinkimai, vykstantys likus šešiems mėnesiams iki prezidento rinkimų ir metams iki Seimo rinkimų, laikomi politiniu barometru po to, kai iš premjero posto pasitraukė PO lyderis Donaldas Tuskas, kuris perima Europos Vadovų Tarybos pirmininko pareigas.

Lapkričio 16 dieną vykusio balsavimo rezultatų paskelbimas dėl kompiuterinių sistemų gedimų vėlavo savaitę.

Tie rezultatai patvirtino balsavusių rinkėjų apklausų prognozes, kad regionų tarybose nedidelę persvarą įgis opozicinė konservatyvioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), laimėdama rinkimus pirmąkart per pastaruosius devynerius metus.

Tačiau dėl sudėtingos balsavimo sistemos PO gavo daugiausiai mandatų regionų valdžios struktūrose (179, o PiS – 169 iš 555).

PiS lyderis Jaroslawas Kaczynskis grasino rinkimų „klastojimą“ apskųsti teismui ir paragino surengti demonstraciją Varšuvoje gruodžio 13 dieną – lenkams simbolišką datą, kai minimos generolo Wojciecho Jaruzelskio represijų prieš profsąjungą „Solidarumas“ pradžios metinės.