"Solidarumo" profsąjungos iniciatyva į Poznanę atvyko apie 3 tūkst. darbininkų iš visos Lenkijos. Pasak organizatorių - tai pati didžiausia protesto akcija šiame mieste nuo 1956 metų, praneša naujienų agentūra PAP.

Demonstracijos dalyviai gatvėse degino automobilių padangas, sprogdino petardas, mėtė kiaušinius į tvarkos saugotojus. Prie vaivados rūmų buvo sudegintas karstas su užrašu "Pilietinė platforma". Buvo susirėmimų su policija, keli pareigūnai sužeisti.

"Ciegelski Poznan SA" gamykla, kurioje dabar gaminami laivų varikliai ir technika elektrinėms, yra atsidūrusi prie bankroto ribos. 2008 metais jos apyvarta siekė 634 mln. zlotų, o nuostoliai sudarė 7,3 mln. zlotų. Įmonėje grupėmis atleidžiami darbininkai, o šie piktinasi, jog šalies vyriausybė rūpinasi tik darbdavių interesais.

Ypač aktyviai akcijoje dalyvauja Gdansko laivų statytojai. Nors protesto mitingas turėjo baigtis 15 val. Lenkijos laiku, demonstrantai nesiskirstė. Gali būti daugiau susirėmimų su policija.

1956 metų birželio 28 dieną Poznanėje įvyko daugiatūkstantinė darbininkų demonstracija, per susirėmimus su atvykusia juos malšinti kariuomene žuvo 70 žmonių. Po vadinamojo "Birželio sukilimo" Lenkijos jungtinės darbininkų partijos CK pirmuoju sekretoriumi tapo Wladyslawas Gomulka.