Šį mėnesį tai jau ketvirto ministro atleidimas, sudrebinęs ir taip nepopuliarią Lenkijos dešiniųjų mažumos vyriausybę prieš rugsėjo mėnesį įvyksiančius visuotinius rinkimus. Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kai rinkimus laimės kairiųjų opozicija.

Vyriausybės atstovas Kšištofas Luftas (Krzysztof Luft) spaudos konferencijoje sakė, jog premjeras nusprendė atleisti ministrą, nes šis netinkamai prižiūrėjo savo vadovaujamą ministeriją. Įrodymų, kad pats ministras buvo korumpuotas, nėra.

Praėjusią savaitę Vyriausioji audito tarnyba, kontroliuojanti valstybės institucijas, pareiškė, kad telekomunikacijų ministerijoje, skirstant veiklos licencijas, veikia "korupcijos mechanizmai". Po šių išvadų ministras T.Šiška (Tomasz Szyszko) laikinai pasitraukė iš pareigų.

Ministras buvo atleistas praėjus dienai po to, kai policija suėmė buvusį Lenkijos gyvybės draudimo "PZU Zycie" vadovą. Ministrai teigė, jog tai buvo viena didžiausių sukčiavimo bylų nuo komunizmo žlugimo 1989-aisiais.

Praėjusią savaitę buvo atleistas gynybos ministro pavaduotojas, kurį spauda apkaltino ėmus kyšius mainais į sutartis gynybos srityje. Kiek anksčiau šį mėnesį premjeras J.Buzekas (Jerzy Buzek) atleido savo teisingumo ministrą Lechą Kačinskį (Lech Kaczynski), nesutaręs dėl verslo sukčiavimo bylos tyrimo. Palaikydamas L.Kačinskį (Lech Kaczynski), atsistatydino kitas kabineto narys.