„Sekmadienį maždaug 16 val. vietos laiku Narevkos apylinkėse Baltarusijos tarnybų darbuotojai pasienyje iš automobilio leido garsines petardas, tačiau taip, kad jos neperskristų į Lenkijos pusę“, – sakė Lenkijos pasienio tarnybos atstovė spaudai Ana Michalskaja.

Pasak jos, „po trijų valandų toje pačioje vietoje buvo pastebėtas pjaunančios vielos [barjero] pažeidimas, vienas asmuo perėjo į Lenkijos pusę. Paaiškėjo, kad jis yra Irako pilietis, [jis] buvo sulaikytas ir palydėtas iki pasienio linijos“.

„Tuo pat metu Baltarusijos pusėje susirinko maždaug šimto žmonių grupė, bet pamatę mūsų patrulį jie pabėgo gilyn į Baltarusiją“, – sakė A. Michalskaja.

Iš viso, Lenkijos pasieniečių duomenimis, sekmadienį iš Baltarusijos teritorijos sieną nelegaliai kirsti buvo bandoma 35 kartus, išduoti aštuoni įsakymai ekstradicijai.

Nuo metų pradžios Lenkijos pasieniečiai registravo 40 tūkst. bandymų nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Nuo rugsėjo 2 dienos dėl migracijos krizės šiame ruože buvo įvesta nepaprastoji padėtis, sutelkta tūkstančiai policininkų ir karių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją