Kaip rodo naujausia viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Ipsos“ atlikta balsavusių rinkėjų apklausa, PiS užsitikrino 37,7 proc. balsų, todėl dabartinė pagrindinė opozicijos partija gali tikėtis 232 mandatų 460 vietų Seime, Lenkijos parlamento žemuosiuose rūmuose.

Ankstesnė „Ipsos“ apklausa prognozavo šiai partijai daugiau negu 240 vietų, o jos galutinis mandatų skaičius gali dar sumažėti, jeigu kuri nors iš mažesniųjų partijų perkops būtiną balsų slenkstį ir pateks į parlamentą.

P.Kukizo judėjimas „Kukiz'15“ tikriausiai užsitikrino 8,7 proc. balsų, todėl gautų 42 vietas. Oficialūs rinkimų rezultatai turėtų būti paskelbti antradienį.

„Jeigu paaiškėtų, kad mums trūksta kelių vietų (iki daugumos), rinkčiausi stabilų bendradarbiavimą, o pirmasis savaime suprantamas partneris yra ponas Kukizas“, – sakė Jaroslawas Gowinas (Jaroslavas Govinas), vadovaujantis vienai iš mažesnių politinių grupių, susivienijusių su PiS per rinkimus.

„Jeigu Kukizas nuspręstų kitaip, tuomet kliautumės mažumos vyriausybės scenarijumi“, – J.Gowinas, kurį PiS pareigūnai įvardijo kaip tikėtiną naująjį gynybos ministrą, sakė televizijai „Polsat“

P.Kukizas susirinko politika nusivylusių jaunesnių lenkų balsus, bet jo požiūris į socialinius klausimus didžia dalimi sutampa su konservatyvia, tradicines katalikiškas vertybes palaikančia PiS.

Anksčiau pirmadienį P.Kukizas sakė radijui „Zet“ neplanuojantis dalyvauti koalicijoje, bet lenkų politiko apžvalgininkai kelia prielaidą, kad „Įstatymas ir teisingumas“ galės tikėtis bent dalies „Kukiz'15“ deputatų palaikymo parlamente.