„Čia ore tvyro didžiulis susijaudinimas – mes didžiuojamės senatoriumi Sandersu ir linkime „saviškiui“ dar didesnės sėkmės!“, – sakė miestelio vaitas Adamas Soltysas naujienų agentūrai AFP po pirminių Demokratų partijos rinkimų Ajovoje.

A. Soltysas su B. Sandersu ir jo broliu susitiko 2013 metais, kai jiedu apsilankė šiame vaizdingame 6500 gyventojų turinčiame miestelyje Karpatų kalnų papėdėje. Jie ieškojo savo tėvo Eli pėdsakų prieš jam emigruojant į Jungtines Valstijas 1921 metais, ai jis buvo 17 metų.

„Jis net kelis žodžius lenkiškai ištarė“, – džiaugėsi A. Soltysas, pridūręs, kad B. Sandersas buvo „labai simpatiškas, nuoširdus ir draugiškas“.

„Po poros valandų atrodė, tartum būtume seni draugai“, – sakė A. Soltysas apie 74-erių metų amžiaus Vermonto senatorių, kuris dažnai apibūdinamas kaip rimtas, kartais net irzlus žmogus.

„Mums pavyko rasti namą, kuriame B. Sanderso tėvas gyveno“, – nurodė vaitas.

Pasak jo, B. Sanderso giminaičiai, žydai krautuvininkai, žuvo per Holokaustą.

Pasivadinęs demokratu socialistu, skelbiančiu politinės revoliucijos idėją, B. Sandersas nustebino daugelį stebėtojų, kai antradienį pirminius demokratų kandidato į prezidentus rinkimus Ajovos valstijoje baigė beveik lygiai su Hillary Clinton.

Įvertinus rezultatus iš 100 proc. apylinkių, H.Clinton pelnė 49,8, o Vermonto senatorius B. Sandersas – 49,6 proc. balsų.