Ši iniciatyva yra vyskupų ženklas, parodantis, jog lenkų hierarchai rūpinasi bažnytinių sluoksnių sveikata ir saugumu, sako vyskupas Wojciechas Polakas, nes, jo nuomone, tik laiku pradėta vaikų ir jaunimo apsaugos prevencija gali apsaugoti juos nuo įvairių formų išnaudojimo, kurios gali pasireikšti ne tik bažnyčiose, bet ir už jos ribų.

Mokymo kursą parengė Romos popiežiaus Grigaliaus universiteto vaikų apsaugos centras drauge su Vokietijos Ulmo klinika.

Mokymo Lenkijoje iniciatorius, Lenkijos Katalikų Bažnyčios vyskupų konferencijos vaikų ir jaunimo apsaugos koordinatorius Adamas Žakas siekia, kad kiekvienoje vyskupijoje būtų kovos su vaikų seksualiniu išnaudojimu ekspertas.

Minėta programa bus taikoma dar devyniose katalikiškose šalyse.

Lenkijoje istorijos su kunigų vaikų seksualiniu išnaudojimu nėra naujiena. Į šias skandalingas istorijas buvo įsipainioję ir hierarchai. Dabar Lenkijoje karštai aptariamas skandalas su aukštais lenkų dvasininkais Dominikos Respublikoje.

Susijusiais su pedofilija kaltinami popiežiaus nuncijus lenkas Jozefas Weselowskis ir lenkas misionierius Wojciechas Gila. Pas pastarąjį kratos metu kompiuteryje aptikta 87 tūkst. pornografinio pobūdžio filmų su berniukais.