Šią informaciją „Ukrinform“ korespondentui pirmadienį patvirtino Poznanės apygardos prokuratūros atstovas Łukaszas Wawrzyniakas ir Ukrainos generalinis konsulas Vroclave Jurijus Tokaras.

„Prokuratūra dirba su šia byla. Patvirtinu, kad sulaikytas asmuo yra tėvas dviejų mergaičių ir vyras moters, kurių kūnus radome. Šiandien bus atliktas trijų aukų kūnų skrodimas. Šiandien taip pat planuojame apklausti šį vyrą. Patvirtinu, kad šis vyras, moteris ir vaikai – ukrainiečiai“, – sakė Ł. Wawrzyniakas.

Pasak jo, nusikaltėlio veiksmų motyvai paaiškės po tyrimo.

Prokuroras taip pat pranešė, kad šeima nuo 2019 metų gyveno Poznanėje nuosavame dviejų aukštų name.

Savo ruožtu Ukrainos generalinis konsulas Vroclave J. Tokaras agentūrai patvirtino, kad konsulinė įstaiga gavo informacijos šiuo klausimu iš Lenkijos teisėsaugos institucijų.

„Mes skiriame daug dėmesio šiai bylai“, – patikino jis.

Pasak J. Tokaro, įtariamasis – 42 metų vyras, kuris kol kas neišaiškintomis aplinkybėmis nužudė savo 29 metų žmoną ir du 1,5 ir 4,5 metų vaikus. Preliminariais duomenimis, ši šeima buvo laikoma darnia, vyras yra verslininkas.

Kaip anksčiau pranešė Lenkijos žiniasklaida, šeimos tragedija įvyko šeštadienį Poznanės priemiestyje Puščykove. Policija kol kas neskelbia informacijos, kaip vyras nužudė savo šeimą ir ar nusikaltimo metu jis buvo blaivus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją