Glivicių mieste atkasti 4 žmonių griaučiai be galvų, kurios buvo padėtos tarp kojų. Tai rodo, kad buvo atlikta egzekucija, kuria siekiama užtikrinti, kad mirusieji neprisikeltų, informuoja telegraph.co.uk.

Senovėje įtariamus vampyrizmu ištikdavo liūdna lemtis. Kartais jiems nukirsdavo galvą, kartais pakardavo ir palikdavo kaboti kartuvėse, kol kūnui pūvant galva atsiskirdavo nuo kūno. Abiem atvejais galvą padėdavo prie mirusiojo kojų.

Istorikų teigimu, tokia praktika buvo įprasta slavų kraštuose, kai pagonių gentys priėmė krikščionybę.

Palaikus iškasė prie kelio netoli Glivicių miesto. Radinys nustebino archeologus, labiau įpratusius rasti žuvusių per Antrąjį pasaulinį karą palaikus.

Kol kas neaišku, kada kūnus palaidojo. Daktaras Jacekas Pierzakas papasakojo, kad skeletai buvo be papuošalų, be diržų, be sagų ir be jokių daiktų, kurie padėtų nustatyti jų amžių.

Viduramžiais labai greitai apkaltindavo vampyrizmu. Netgi pagal pagonišką paprotį padėję ant mirusio giminaičio kapo maisto galėjo būti apšaukti vampyrais ir nubausti mirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)