57 metų mokytoja buvo hospitalizuota kritinės būklės dėl plaučių uždegimo ir, „deja, neseniai mirė“, žurnalistams pranešė Poznanės vicemeras Jedrzejus Solarski.

Šiuo metu Lenkijoje patvirtinti 46 koronaviruso atvejai, skelbia Sveikatos ministerija.

Tarp hospitalizuotųjų dėl koronaviruso yra ir minėtos moters sutuoktinis ir dukra, bet jų būklė nėra kritinė. Kiti jos šeimos nariai virusu neužsikrėtė.

„Tai, ko baiminomės pastarosiomis dienomis, įvyko. Turime pirmąją mirtį nuo koronaviruso“, – žurnalistams sakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

„Reiškiu užuojautą jos artimiesiems“, – pridūrė jis.

Latvijoje serga 16, Estijoje – 17 asmenų


Per praėjusią parą Latvijoje patvirtinti dar šeši, o Estijoje – dar keturi naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 atvejai.

Iš viso Latvijoje šis virusas diagnozuotas jau 16 asmenų, Estijoje – 17-ai.

Latvijos ligų prevencijos ir kontrolės centras pranešė, kad per praėjusią parą buvo atliktas 41 laboratorinis testas dėl koronaviruso, o bendrai tokių testų jau atlikta 332.

Per praėjusią parą nustačius šešis naujus užsikrėtimo atvejus, bendras pacientų skaičius šalyje yra 16, nurodė Centras.


Estija ketvirtadienį pranešė, kad bendras pacientų skaičius šalyje yra 17, trečiadienį patvirtinus koronavirusą dar keturiems šalies gyventojams.

Kaip informavo Estijos premjeras Juri Ratas, testai dėl viruso jau atlikti 464 asmenims, kurių 17-ai užsikrėtimas patvirtintas.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, bendrai pasaulyje užsikrėtimo atvejų užregistruota 126 392, o mirties atvejų – 4 639.