„Kiekvieną dieną nuo 100 iki 250 žmonių bando ateiti į Lenkijos teritoriją“, – sakė vidaus reikalų viceministras Maciejus Wasikas.

Pasak jo, Lenkija pradėjo statyti 2,5 m aukščio tvorą maždaug 180 km ruože prie Baltarusijos sienos. Bendrai Lenkijos ir Baltarusijos siena tęsiasi 418 kilometrų.

Tvora statoma tame ruože, kur neteisėti migrantai dažniausiai bando patekti į Lenkiją. Ten taip pat papildomai nusiųsta 2 tūkst. kariškių.

Lenkijos pasieniečiai rugpjūčio mėnesį taip pat kai kuriuose pasienio ruožuose nutiesė pjaunančios vielos užtvaras.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis savo ruožtu apkaltino Minską šantažu.

Tūkstančiai migrantų – daugiausia iš Vidurio Rytų – pastaraisiais mėnesiais kirto arba bandė kirsti trijų su Baltarusija besiribojančių Europos Sąjungos valstybių narių – Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos – sienas.

Briuselis teigia, kad Minskas skatina migrantus imtis tokių veiksmų, norėdamas atkeršyti už režimui įvestas sankcijas, o Vilnius tai vadina „hibridine agresija“.

Lietuvai rugpjūčio pradžioje pradėjus apgręžti migrantus, padaugėjo pranešimų apie suintensyvėjusius atvykėlių srautus Latvijoje ir Lenkijoje.

Visos trys ES valstybės neįsileidžia prieglobsčio siekiančių migrantų, o Baltarusijos pasieniečiai neleidžia jiems sugrįžti į Baltarusiją, todėl dažnai kyla konfliktinių situacijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)