Sveikatos apsaugos viceministras Waldemaras Kraska parlamente sakė, kad pirmasis itin užkrečiamos naujos koronaviruso omikron atmainos atvejis nustatytas pietiniame Katovicų mieste.

Sveikatos apsaugos ministerija socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad 30-metis Lesoto pilietis, kuriam patvirtintas užsikrėtimas omikron atmaina, laikomas izoliacijoje, jis jaučiasi gerai.

Lenkijoje per praėjusią parą buvo nustatyti 22 097 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – 20 proc. mažiau nei savaite anksčiau.

Praėjusią parą nuo COVID-19 šalyje mirė 592 žmonės.

COVID-19 sukeliančio viruso atmaina B.1.1.529, kuriai buvo suteiktas graikiškos omikron raidės pavadinimas, pirmą kartą buvo aptikta Pietų Afrikoje lapkričio pabaigoje.

Pasaulio sveikatos organizacija antradienį įspėjo, kad daug mutacijų turinti omikron atmaina plinta beprecedenčiu greičiu ir tikriausiai jau išplito į daugumą valstybių.

Trečiadienį pranešta, kad du koronaviruso omikron atmainos atvejai nustatyti ir Lietuvoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją