Daugelis dalyvių atvyko automobiliais ar motociklais, siekdami nepažeisti socialinio atstumo taisyklių. Tačiau dar keli tūkstančiai aktyvistų žygiavo pėsčiomis. Kai kurie iš jų svaidė fejerverkus, akmenis ir butelius į riaušių policiją, taip pat į langus su iškabintomis LGBT vėliavomis ar protestuotojų prieš konservatyviąją šalies vyriausybę naudojama simbolika. Viename bute buvo kilęs gaisras, bet ugniagesiai jį suvaldė. Per incidentą niekas nenukentėjo

Demonstracijos dalyviai, kurių daugelis nedėvėjo kaukių, mojavo Lenkijos vėliavomis ir skandavo: „Dievas, garbė ir Tėvynė!“

Varšuvos policijos duomenimis, buvo sulaikyta kažkiek žmonių, o keletas pareigūnų buvo sužeisti.

Kilus susirėmimų, policija prieš protestuotojus panaudojo gumines kulkas.

„Pareigūnai turėjo veikti ryžtingai, kad atlaisvintų kelią greitosioms pagalbos automobiliams ir dirbtinio plaučių vėdinimo aparatus vežusioms mašinoms, kurioms kelią buvo užblokavę chuliganai“, – sakoma policijos pranešime.

Liberalių pažiūrų sostinės meras Rafalas Trzaskowskis buvo uždraudęs šią eiseną, anksčiau ją neteisėta pripažinus ir teismui. Sprendimas buvo motyvuotas didesnių nei penkių žmonių susibūrimų draudimu, įvestu siekiant sustabdyti spartėjantį koronaviruso plitimą.

Vyriausybė taip pat ragino eitynėse nedalyvauti.

Akcija įvyko tūkstančiams lenkų kasdien protestuojant visoje šalyje prieš dešiniojo sparno vyriausybę, praėjusį mėnesį pritarusią ir taip griežtam abortų įstatymui sugriežtinimui. Demonstrantai taip pat reikalauja suteikti LGBT bendruomenei daugiau teisių ir nori, kad vyriausybė atsistatydintų.

Kraštinių dešiniųjų grupių kasmet organizuojami masiniai Nepriklausomybės dienos žygiai neretai perauga į susirėmimus su kairiųjų grupėmis ir policija.

Lapkričio 11-osios valstybinė šventė skirta paminėti Lenkijos nepriklausomybės atkūrimą po Pirmojo pasaulinio karo. Vyriausybė paprastai skatina dalyvauti minėjimo renginiuose.

Trečiadienį minint nepriklausomybę dieną prezidentas Andrzejus Duda ir kiti šalies lyderiai sudalyvavo katalikų mišiose Varšuvoje, o prie Nežinomo kareivio kapo įvyko sargybos keitimo ceremonija.