Antradienį skelbta apie 5 178 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 196 mirusius pacientus, o pirmadienį – 2 543 COVID-19 atvejus ir 25 mirtis.

Lenkija turi 38 mln. gyventojų.

„Deja, stebime, kad pasitvirtina augančių infekcijos skaičių tendencija“, – sakė ministerijos atstovas, kurį cituoja agentūra PAP. Jis pabrėžė, kad didele dalimi piliečių sąmoningumas lems, kokie rodikliai bus ateinančiomis dienomis.

Septynių dienų vidurkis šiuo metu yra 5 961 atvejis. Lapkričio viduryje paros naujų infekcijų skaičius vidutiniškai siekė 23 611. Tai buvo pikas. Nuo tada epidemiologinė situacija šalyje nuolat gerėjo.

Lenkija praėjusį penktadienį bandomajam dviejų savaičių laikotarpiui atidarė viešbučius ir slidinėjimo trasas. Tada savaitgalį populiariame Zakopanės žiemos kurorte neišvengta rimtų incidentų. Čia žmonės būriavosi, šventė, šoko ir dainavo.

Po vakarėlių Zakopanės kurorte vyriausybė Varšuvoje svarsto atšaukti karantino ribojimų sušvelninimą.

Sveikatos ministras Adamas Niedzielskis pirmadienį kritikavo „kvailą ir neatsakingą“ šventusiųjų elgesį.

„Dėl tokio elgesio Zakopanėje mums gali tekti griežtinti ribojimus“, – sakė jis. Ministras teigė nenorįs, kad niekais nueitų medikų pastangos ir kad vakarėliai Zakopanėje taptų trečiosios koronaviruso bangos pradžia.

Lenkija praėjusį penktadienį bandomajam dviejų savaičių laikotarpiui atidarė viešbučius ir slidinėjimo kurortus. Televizijų savaitgalio reportažuose iš Zakopanės buvo matyti daugybė švenčiančių žmonių, kurie šoko ir dainavo. Daugelis nedėvėjo kaukių. Pasak A. Niedzielskio, buvo išrašyta daugiau kaip šimtas baudos kvitų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)