Kol kas organizacijoje yra tik 15 narių – tiek moterų, tiek vyrų. Kaip sakė vienas iš fondo įkūrėjų, save pasivadinęs Mareku, 2011 metais organizacija turėjo tik 3 narius.

Marekas lenkų dienraščiui sakė, jog sieks dialogo su Bažnyčia, kuri iki šiol į pedofilijos aukas žiūri kaip į šantažuotojus.

“Gazeta Wyborcza” jis papasakojo savo gyvenimo istoriją, kaip būdamas 14 metų nedidelėje parapijoje netoli Plocko miesto patarnaudamas kunigui Mišioms, tapo jo seksualinių įgeidžių auka. Jo pasakojimais nepatikėjo net artimieji ir tik po 30 metų vyriškis ryžosi papasakoti tiesą. Tuomet kunigai jį apkaltino Bažnyčios turto grobimu ir, nors vėliau kunigas buvo iškeltas į kitą parapiją, nuoskauda liko.

Mareko nuomone, Lenkijos kunigų pedofilijos aukų yra nemažai, tačiau vieni savo nuoskaudą nešioja savyje, kiti bijo prisipažinti.

Organizacija nori likti nuošalyje nuo politikos, nors paramą jai jau prižadėjo Lenkijos Helsinkio žmogaus teisių fondo vadovai.

Lenkijos Katalikų Bažnyčios vyskupų konferencijos atstovas spaudai kunigas Jozefas Klochas sako, kad kol kas Bažnyčios hierarchai fondo sukūrimo fakto nevertins.

Dienraštis rašo, jog fondas kunigų pedofilijos aukas rems ne tik moraliai, bet ir materialiai, ypač ieškant psichologų paramos.

JAV ir keliose Pietų Amerikos šalyse veikia organizacija SNAP. Jai priklauso apie 10 tūkst. kunigų pedofilijos aukų.