Jį sekmadienio rytą, kai lauke oro temperatūra siekė 10 laipsnių šalčio, vienmarškinį policininkas surado netoli namų. Nelaimė įvyko Raclavicuose Mažosios Lenkijos vaivadijoje, rašo dienraštis „Fakt“.

Kaip pasakojo berniuko senelė, nežinia kodėl dviejų su puse metukų vaikas, kuris miegojo su savo dėde, vienmarškinis išėjo į šalčiu alsuojantį lauką.

Manoma, kad jis keletą valandų klaidžiojo lauke, kol galiausiai jį be jokių gyvybės ženklų surado ant kojų sukelta vietos policija.

Neslėpdamas susijaudinimo policininkas Michalas Godynas pasakojo, kaip rado sušalusį berniuką, kuris be sąmonės gulėjo tarp lapų. Jis su juo ant rankų nubėgo į artimiausią trobą.

„Paguldėme jį ant lovos ir pradėjome trinti jo rankas, tačiau Adas nerodė jokių gyvybės ženklų, nors nebuvo pamėlynavęs“, – susijaudinęs kalbėjo policininkas.

Iškviesta greitosios pagalbos mašina bandė berniuką reanimuoti, bet jo kūno temperatūra tesiekė vos 12 laipsnių. Jis skubiai nuvežtas į vieną iš Katovicų miesto ligoninių.

Gydytojų nuomone, berniuko būklė sunki, tačiau stabili. Medikams pavyko palengva padidinti vaiko kūno temperatūrą iki 27 laipsnių.

Kaip rašo svetainė Wirtualna Polska, pirmadienį jis buvo atjungtas nuo dirbtinio kvėpavimo aparato, tačiau medikai neskuba jo žadinti iš komos būsenos.

Ligoninės atstovė spaudai Magdalena Oberc, kur gydomas vaikas, sakė, kad atlikti berniuko organizmo ir kraujo tyrimai nuteikia optimistiškai.

Tačiau, medikų nuomone, dabar didžiausia problema yra ne žema kūno temperatūra, o tai, jog berniuko organai yra tarsi užmigdyti ir dabar reikia pasiekti, kad kai Adas bus išbudintas, jie veiktų normaliai.

Jeigu lenkų medikams pavyks dvimetį išgelbėti, tai bus pirmas toks atvejis pasaulyje, nes kol kas visi žmonės, kurių kūno temperatūra buvo nukritusi iki 13,7 laipsnio, neišgyveno.