„Nežmoniškas Baltarusijos režimo nuosprendis. Tai dar vienas lenkų persekiojimo Baltarusijoje atvejis“, – tviteryje parašė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

49 metų Andrzejus Poczobutas buvo nuteistas vakariniame Gardino mieste prie Lenkijos sienos, jis ten buvo įsikūręs. Jis buvo pripažintas kaltas dalyvavęs „pavojų nacionaliniam saugumui keliančiuose veiksmuose“ ir „neapykantos kurstymu“.

„Padarysime viską, kad padėtume lenkų žurnalistui“, – pridūrė M. Morawieckis. „Smerkiame nesąžiningą autoritarinės šalies teismo nuosprendį“, – tviteryje parašė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas ir pridūrė, kad Lenkija ir toliau „gins“ A. Poczobutą.

A. Poczobutas yra svarbiausio Lenkijos dienraščio „Gazeta Wyborcza“ korespondentas ir aktyvus Baltarusijos lenkų diasporos narys.

„Baltarusiją valdantis banditas nuteisė mano draugą Andrzejų Poczobutą aštuonerius metus kalėti. Jis nori sunaikinti visus laisvus žmones, bet niekada nepalauš Andrzejaus“, – sakė „Gazeta Wybrocza“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Romanas Imielskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją