Pastarosiomis dienomis Vidurio Europoje epidemiologinė situacija sparčiai blogėja. Ekspertai sako, jog taip gali būti dėl to, jog čia pasiskiepiję mažiau žmonių nei, pavyzdžiui, Vakarų Europoje.
Skelbiama, kad Lenkijoje pilnai pasiskiepiję 61 proc. suaugusiųjų – tai mažiau nei Europos Sąjungos vidurkis, siekiantis 74 proc.

Lenkija planuoja per ateinančias kelias savaites pasirūpinti, kad sustiprinančia doze galėtų skiepytis visi norintys suaugusieji, pažadėjo Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawiecki.

„Vyresni nei aštuoniolikos metų asmenys, antrą skiepo dozę gavę bent jau prieš pusę metų, dabar galės gauti sustiprinančią“, – įraše feisbuke teigia premjeras.

Lenkijos sveikatos ministras Adamas Niedzielskis perspėja, kad „šalyje per pastarąsias dvi dienas įvyko tikras pandemijos sprogimas“: kassavaitinis atvejų augimas siekia 85 proc. ir 100 proc. Ministro teigimu, šią savaitę skaičiai gali viršyti 5 tūkst.

„Norime pasižiūrėti, ar tendencija tęsis ir ateinančias dienas. Galbūt teks imtis drastiškų priemonių“, – mano ministras ir pridūrė, jog kol kas vyriausybė naujo karantino galimybės nesvarsto.

Paklaustas, ką turi omenyje sakydamas „imtis drastiškų priemonių“, A. Niedzielskis sakė, jog tai gali būti griežtesni reikalavimai, susiję su apsauginių kaukių dėvėjimu uždarose patalpose ir socialinio atstumo praktika.

Pastaraisiais mėnesiais Lenkijoje skiepijimo tempai drastiškai sulėtėjo, o sumažėjęs sergamumas nemažai žmonių paskatino numoti ranka į ribojimus.

A. Niedzielski sako, kad abu šie faktai – pagrindinės dabartinio situacijos blogėjimo priežastys ir ragina lenkus skiepytis bei paisyti ribojimų, pavyzdžiui, dėvėti apsaugines kaukes uždarose erdvėse.

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyti 5 592 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai – daugiausiai nuo gegužės pradžios, taip pat mirė 46 anksčiau užsikrėtę žmonės, ketvirtadienį pranešė visuomeninis radijas, remdamasis šalies sveikatos apsaugos tarnybų informacija.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 5 559 naujus COVID-19 atvejį ir 75 užsikrėtusių asmenų mirtį.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse gydomi 4 034 COVID-19 pacientai, iš kurių 333 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad 38 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinti iš viso 2 956 207 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 76 300 užsikrėtusiųjų mirė.

Ministerija taip pat pranešė, kad nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 2 679 824 žmonės, iš jų 1 401 – per praėjusią parą.

Kaip skelbiama vyriausybės tinklalapyje, iki šiol šalyje bent vieną vakcinos dozę yra gavę 20,06 mln. gyventojų, o visą vakcinavimo kursą baigė per 19,77 mln. žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)