Gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas antradienį pasirašė sutartį dėl transporto priemonių gamybos įmonėje „Huta Stalowa Wola“ pietryčių Lenkijoje, pranešė naujienų agentūra PAP.

Ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis anksčiau apie užsakymą paskelbė tviteryje, sakydamas: „Garantuojame lenkams saugumą.“

M. Blaszczakas televizijos naujienų kanalui „TVP Info“ sakė, kad šis užsakymas yra didžiausias kada nors Lenkijos gynybos pramonės vykdytas projektas.

Pagal susitarimą pirmieji keturi „Borsuk“ tankai Lenkijos kariuomenei bus pristatyti jau 2023 metais. M. Blaszczakas sakė, kad tikisi, jog ir kiti tiekimai bus atlikti greitai, bet tikslios datos nenurodė.

Naujieji lenkų gamybos tankai turi pakeisti anksčiau kariuomenės naudotas sovietines pėstininkų kovos mašinas BMP-1. Vienas iš jų privalumų yra tai, kad jie gali plaukti vandeniu.

PAP ir „TVP Info“ duomenimis, be daugiau kaip 1 000 tankų, į užsakymą įtraukta apie 400 papildomų transporto priemonių, kurios atlieka, pavyzdžiui, žvalgybos, koordinavimo ir įvairias apsaugos funkcijas.

Šis užsakymas yra dalis masinio Lenkijos kariuomenės atnaujinimo ir modernizavimo proceso, kuris, pasak M. Blaszczako, vyksta „labai sparčiu tempu“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją