Kaip sakė Pietų apygardos prokuratūros atstovė Kristina Kostina, praėjusių metų spalį 15-mečiam moksleiviui buvo pareikšti įtarimai nužudžius mokytoją. Kadangi gydytojų nuomone moksleiviui reikėjo skubaus gydymo, jis buvo paguldytas į ligoninę, kur jį stebėjo medikai.

Pagal baudžiamąją bylą buvo paskirta stacionari ekspertizė, dėl kurios paauglys buvo teismo sprendimu priverstinai paguldytas į medicinos įstaigą.

Šią savaitę paaiškėjo, kad ekspertams reikia daugiau laiko ekspertizės aktui parengti ir ryšium su tuo tyrėjas mėnesiu pratęsė ekspertizės laiką. Ekspertai taip pat pranešė, kad jiems nebereikia įtariamojo stebėti medicinos įstaigoje.

Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl įtariamojo arešto, nes egzistuoja galimybė, kad laisvėje jis gali atlikti veiksmus, keliančius pavojų aplinkinių sveikatai ir gyvybei. Teismas patenkino šį prašymą ir sausio 6 dieną įtariamasis buvo sulaikytas kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Moksleivis Vahuras Ruutas spalio 30 dieną per pamoką nušovė 56 metų mokytoją Ene Sarap, kuri Palalino gimnazijoje dirbo daug metų. Mokytoja buvo nušauta iš V. Ruuto tėvui priklausančio registruoto revolverio, iš kurio buvo paleisti keli šūviai.