Paskelbus A. Guterreso ir S. Lavrovo nuotrauką socialiniuose tinkluose ėmė lietis kritika JT vadovui.

„Jūsų rankos kruvinos“, – rašė „Saint Javelin“ paskyra socialiniame tinkle X, savo įraše pažymėjusi ir oficialią JT paskyrą.

Jungtinės Tautos buvo įkurtos siekiant sustabdyti karus. Ar kas nors galite tai priminti Antonio Guterresui?“ – retoriškai klausė „Visegrad 24“.

„Jungtinės (su teroristais) Tautos“, „ne tiek bijau Lavrovo, kiek bijau pasaulio, kuriame žmonės spaudžia jam ranką ir apsimeta, kad jis tik dar vienas diplomatas“, komentavo kiti vartotojai.

Į A. Guterreso poelgį sureagavo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Lansbergis. „Neįtikėtina“, – socialiniame tinkle X pakomentavo jis.

Pasak Rusijos opozicionieriaus Gario Kasparovo, šioje vienoje nuotraukoje matyti tai, kas „blogiausia, iš to, kas yra blogai su Jungtinėmis Tautomis ir daugybe kitų tarptautinių institucijų“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija anksčiau pranešė, kad S. Lavrovas, lankydamasis JT Saugumo Tarybos posėdžiuose Niujorke, surengė atskirą susitikimą su JT generaliniu sekretoriumi A. Guterresu. Susitikime, kaip teigia Rusija, aptarti „įvairūs Rusijos ir JT bendradarbiavimo aspektai bei pagrindiniai tarptautinės darbotvarkės klausimai“.

S. Lavrovas šią savaitę atvyko į Niujorką dalyvauti JT Saugumo Tarybos posėdžiuose dėl Ukrainos ir Artimųjų Rytų.


JAV Karo studijų institutas (ISW) teigia, kad Rusija ir toliau naudojasi savo padėtimi JT Saugumo Taryboje, vykdydama savo informacines operacijas.

„Rusijos prašymas sušaukti JT Saugumo Tarybos posėdį sausio 22 d., kad būtų aptartas ginklų tiekimas Ukrainai, ir tai, kaip Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas pasinaudojo šiuo susitikimu įvairioms Kremliaus informacinėms operacijoms skatinti, greičiausiai yra mėginimas šiuos Kremliaus naratyvus įteisinti ir skleisti pasaulinėje arenoje siekiant įtikinti Ukrainos tarptautines partneres nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai“, – teigia ISW.

S. Lavrovas kalbėjo pirmadienį Rusijos sušauktame JT Saugumo Tarybos posėdyje, per kurį apkaltino Vakarus nesiekiant derybų ir tvirtino, neva Rusija visada „pasirengusi deryboms“.

Ukrainos naujienų agentūra „Ukrinform“ pranešė, kad pirmadienį apie penkiasdešimt JT šalių paskelbė pareiškimą, kuriame atkreipė dėmesį į Rusijos Federacijos veidmainystę sušaukus eilinį JT Saugumo Tarybos posėdį teisėtam ginklų tiekimui Ukrainai kritikuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)