S. Lavrovas planavo antradienį pasakyti kalbą JT Žmogaus Teisių Tarybos ir sudalyvauti Nusiginklavimo konferencijoje, bet atšaukė kelionę „dėl beprecedenčio draudimo jo skrydžiui per virtinės ES šalių, įvedusių antirusiškas sankcijas, oro erdvę“, – sakoma misijos pranešime.

Pranešimas pasirodė Maskvai sulaukus kritikos pačią pirmą Žmogaus Teisių Tarybos metinės sesijos dieną. Įvairių pasaulio šalių prezidentai, ministrai ir kitos įžymybės reiškė susirūpinimą dėl Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Šalys palaikė Kijevo raginimą Tarybai vėliau šią savaitę surengti skubius debatus dėl konflikto ir įvertinti, ar pradėti tyrimą aukštu lygiu dėl visų įtariamų teisių pažeidimų.

Tarptautinės bendruomenės atstumtąja tapusi Rusija, kurios pajėgos kaunasi Ukrainos miestų gatvėse, atmetė raginamą rengti debatus ir pareikalavo šį klausimą pateikti balsavimui.

Tačiau Kijevo prašymą palaikė 28 iš 47 Tarybos narių, ir tik dvi – pati Rusija ir Kinija – balsavo prieš jį. Trylika šalių susilaikė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją