Šie jo komentarai paskelbti prieš trečiadienį vyksiančius simbolinius Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pokalbius su NATO šalių lyderiais Aljanso viršūnių susitikime Vilniuje.

Interviu Indonezijos laikraščiui „Kompas“, kurį S. Lavrovas davė prieš šią savaitę Džakartoje numatomus savo susitikimus su Pietryčių Azijos šalių kolegomis, ministras ėmėsi kritikuoti Jungtines Valstijas ir jų sąjungininkus dėl paramos Ukrainai.

„(Konfliktas) tęsis tol, kol Vakarai neatsisakys savo planų išlaikyti dominavimą ir savo liguistumo užtikrinti strateginį Rusijos pralaimėjimą naudojantis Kyjivu kaip marionete“, – tvirtino S. Lavrovas.

„Jų pozicija nepasikeitė ir mes stebime, kaip Amerika ir jos bendrininkai nuolat pumpuoja ginklus į Ukrainą ir spaudžia (Zelenskį) tęsti kovas“, – interviu teigė ministras.

Kalbėdamas apie Indoneziją, S. Lavrovas išgyrė, anot jo, nepriklausomą Džakartos užsienio politiką konflikto atžvilgiu. Rusijos užsienio reikalų ministras nurodė, kad Vakarų šalys esą „ignoruoja besivystančių šalių iniciatyvas“, Kyjivui nepriėmus Indonezijos prezidento Joko Widodo pasiūlymo tarpininkauti ir kontroversiško Indonezijos gynybos ministro siūlymo surengti referendumus okupuotose Ukrainos teritorijose.

S. Lavrovas penktadienį dalyvaus Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) užsienio reikalų ministrų susitikimuose.