Sovietų branduolinės technologijos ir priemonės sukurti tokius ginklus vis dar yra Ukrainos teritorijoje, sakė J.Lavrovas, remiantis JT vertimu į anglų kalbą. „Negalime nereaguoti į šį realų pavojų“, – sakė jis ir taip pat reikalavo, kad JAV atitrauktų branduolinius ginklus iš NATO partnerių teritorijos.

Nusiginklavimo konferencija yra vienintelis daugiašalis nusiginklavimo forumas pasaulyje.

Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA) praėjusią savaitę pareiškė nematanti jokių įrodymų, patvirtinančių teiginius apie galimą branduolinių ginklų programą Ukrainoje. „Mūsų agentūra nerado jokių įrodymų, kad deklaruotos branduolinės medžiagos būtų nukreipiamos nuo taikaus branduolinės energijos naudojimo Ukrainoje“, – vokiečių kalba leidžiamam laikraščiui „Tagesspiegel“ sakė TATENA atstovas. Vienoje įsikūrusi agentūra stebi branduolinės energijos naudojimą civiliams tikslams ir kaip laikomasi Branduolinių ginklų neplatinimo sutarties.

Toliau S. Lavrovas sakė, kad reikia užkirsti kelią naujoms ginklavimosi varžyboms. Karinio perginklavimo kontekste neturi būti jokių pavojingų žingsnių. NATO narės to nepaisė ir traukė Ukrainą į Aljanso orbitą tiekdamos jai ginklus, kalbėjo S. Lavrovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją