„Žinau, kad prasidės megaisterija, tačiau #proudtobegay (didžiuojuosi, kad esu gėjus).

Kaip rašo rus.DELFI.lv, komentuodami E. Rinkevičiaus žinutę vartotojai svarstė, ar jis turėjo omenyje savo seksualinę orientaciją. Daugelis komentavusių vartotojų palaikė jį už drąsą.

Vos po pusvalandžio E. Rinkevičius „Twitter“ angliškai parašė štai šį tekstą: „I proudly announce I am gay... Good luck all of you ...“ (Išdidžiai pareiškiu, kad esu gėjus... Linkiu visiems sėkmės...“).

E. Rinkevičiaus patarėja komunikacijos klausimais pareiškė, kad šiuo metu E. Rinkevičiaus įrašas „Twitter“ nebus komentuojamas.

Tie patys įrašai paskelbti ir E. Rinkevičiaus paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Lapkričio 6 d. vakarą Latvijos televizijai E. Rinkevičius patvirtino, kad į jo paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“ niekas neįsilaužė, o tai, kas joje parašyta, yra tiesa. Detalesnių komentarų, kodėl jis apie tai pranešė būtent dabar, jis kol kas nepateikia.

Iki šiol E. Rinkevičius vengdavo su asmeniniu gyvenimu susijusių klausimų. 2011 m. atsakydamas į IR žurnalo pateiktus klausimus, ar turi šeimą ir vaikų, E. Rinkevičius pabrėžė, kad skiria savo asmeninį gyvenimą nuo viešo.


Latvijos seksualinių mažumų asociacija dėkoja

Latvijos seksualinių mažumų ir jų draugų asociacija „Mozaika“ pareiškė padėką užsienio reikalų ministrui E. Rinkevičiui už drąsą, kurią jis pademonstravo ketvirtadienį socialiniuose tinkluose paskelbdamas, kad yra homoseksualus, kad, jo nuomone, šalis turėtų įvesti teisinį įvairių partnerystės formų reguliavimą ir kad jis už tai kovos.

„Mozaika“ savo „Twitter“ paskyroje išreiškė padėką ministrui „už drąsą ir istorinį žingsnį atviresnės, įvairiapusiškesnės ir geresnės Latvijos link“.

Latvijos užsienio reikalų ministerija penktadienį patvirtino minimo E.Rinkevičiaus įrašo autentiškumą.

Kaip jau pranešta, ministras „Twitter“ parašė: „Išdidžiai pranešu, kad esu gėjus. Sėkmės jums visiems“.

Šis „Twitter“ buvo persiųstas 1,2 tūkst. kartų, o 1,7 tūkst. kartų pažymėtas kaip „patikęs“ . Paprastai E.Rinkevičiaus žinutės „Twitter“ sulaukia ne daugiau kaip 20-ies interakcijų.