Kandidatė sutiko su tokia nominacija ir pareiškė ketinimą tapti "Vienybės" partijos nare. Kalbėdama su žurnalistais L. Straujuma sakė, kad šaliai reikia laikytis dabartinio premjero Valdžio Dombrovskio vykdomos makroekonominės politikos, o naujai suformuotai centro dešinės vyriausybei derėtų tęsti šiuo metu egzistuojantį politinį kursą.

L. Straujumos teigimu, prireikė šiek tiek laiko apsispręsti dėl kandidatūros, tačiau galiausiai ji pasiryžo būti "Vienybės" ir "Reformų" partijų koalicijos kandidate.

ELTA primena, kad politinė krizė Latvijoje kilo po to, kai apie savo atsistatydinimą lapkričio 27 d. pranešė V. Dombrovskis, šitaip prisiimdamas politinę atsakomybę už lapkričio 21 d. įvykusią nelaimę Rygos Zolitūdės rajone, kuomet įgriuvus "Maxima" prekybos centro stogui žuvo 54 žmonės.

Atsistatydinimą lydėjo intensyvios politinės konsultacijos dėl naujo ministro pirmininko kandidatūros. "Vienybės" partija pateikė du kandidatus, tačiau prezidentas Andris Berzinis juos atmetė.

Nacionalinis aljansas iš principo pritaria Straujumos kandidatūrai į Latvijos premjerus

Latvijos valdantysis konservatyvios pakraipos Nacionalinis aljansas iš principo remia žemės ūkio ministrės Laimduotos Straujumos kandidatūrą į premjerus.

L.Straujumą kandidate į vyriausybės vadovo postą iškėlė centro dešiniųjų partija „Vienybė“.

Nacionalinio aljanso vienas iš pirmininkų Gaidis Bėrzinis, kalbėdamas su žurnalistais po pirmadienį įvykusio susitikimo su „Vienybės“ atstovais ir kandidate į premjerus, sakė, jog partijai pavyko susisiekti su beveik visais savo valdybos bei frakcijos Seime nariais ir atrodo, jog L.Straujumos kandidatūrai iš esmės pritariama.

„Dar nepriėmėme oficialaus sprendimo, tai bus padaryta vakare vyksiančiame valdybos posėdyje. Tačiau sužinojome, kad iš principo pritariama ponios L.Straujumos iškėlimui kandidate į premjerus“, – sakė G.Bėrzinis.

Susitikimo metu Nacionalinis aljansas pabrėžė, jog naujajai vyriausybei teks spręsti klausimus dėl leidimų nuolat gyventi šalyje užsienio investuotojams, Latvijos konstitucijos preambulės ir tautinių mažumų mokymosi valstybine kalba.

L.Straujuma žurnalistams sakė, jog atsižvelgs į Seime atstovaujamų partijų pateiktus pasiūlymus ir organizuos politines diskusijas po susitikimo su visų tų partijų atstovais.

Kaip jau buvo pranešta, „Vienybė“ per valdybos posėdį sekmadienį nusprendė kandidate į šalies premjerus pasiūlyti darbą baigiančios vyriausybės žemės ūkio ministrę L.Straujumą.

L.Straujuma, kuri iki šiol buvo nepartinė ministrė, buvo priimta į „Vienybę“ kaip oficiali partijos narė ir buvo įtraukta į partijos valdybą.