Kaip praneša „Ukrinform“, jis paragino didinti pagalbą, pirmiausia – karinę, Ukrainai ir stiprinti tarptautinį spaudimą Rusijai.

„Tai žiaurus karas, kurio Rusija negali laimėti. Jis turi baigtis Ukrainos pergale ir jos teritorijos vientisumo atkūrimu. Mes stovime petys į petį su Ukraina. Latvija teikia jai visą įmanomą pagalbą. Bet mes turime daryti dar daugiau – kariniu, finansiniu, ekonominiu, humanitariniu požiūriu“, - sakė E. Levitas.

„Sankcijos Rusijai turi būti sugriežtintos. Rusų kelionės už Rusijos teritorijos ribų turi būti apribotos. Tie, kurie remia agresiją, neturi turėti galimybės keliauti į Europos šalis“, - pabrėžė Latvijos prezidentas.

Pasak E. Levito, karo prieš Ukrainą metu pasaulis pamatė, kad Rusija naudoja savo tradicinį okupacijos mechanizmą.

„Iš pradžių uždaromos teisėtos įstaigos ir organizacijos. Paskui rengiamas fiktyvus referendumas. Vėliau – masinės represijos, deportacija, gyventojų įvežimas iš Rusijos. Ir tolesnė propagandos remiama rusifikacija. Latvijai čia nėra nieko naujo. Juk sovietinės okupacijos patirtis mums kėlė siaubą daugelį metų“, - pareiškė prezidentas. Jis priminė, kad Baltijos šalių okupacijos nepripažinimas tapo jų nepriklausomybės atkūrimo laidu.

Latvijos valstybės vadovo įsitikinimu, Krymas, kurio okupacijos pasaulis taip pat nepripažįsta, netrukus bus išlaisvintas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją