Prezidentas E. Rinkevičius, kuris paveda formuoti vyriausybę ir turės paskirti naują ministrą pirmininką, paskelbė, kad kitą savaitę pradės konsultacijas su visomis parlamente atstovaujamomis partijomis. Jis pabrėžė labai tikįs, kad Latvijos Saeima jau netrukus galės balsuoti dėl naujosios vyriausybės. Kartu prezidentas pareikalavo, kad naujoji vyriausybė užsibrėžtų tikslą iki 2030 metų pasiekti vidutinį ES gerovės lygį.

K. Karinis iki šio vadovavo trijų partijų aljansui, kurį sudarė jo liberalkonservatyvioji partija „Naujoji vienybė“, konservatyvus „Nacionalinis susivienijimas“ ir centristinis konservatorių rinkimų aljansas „Jungtinis sąrašas“. Koalicija žlugo, nes K. Karinis prieš abiejų savo partnerių valią į ją dar norėjo įtraukti dvi opozicines partijas – „Žaliųjų ir valstiečių sąjungą“ bei kairiųjų pažiūrų „Progresyviuosius“. Kaip galėtų atrodyt naujoji vyriausybė, kol kas nežinoma.

Kandidate į vyriausybės vadovo postą „Naujoji vienybė“ nominavo ligšiolinę gerovės ministrę Eviką Siliną.

K. Karinis vyriausybei vadovavo nuo 2019 m. ir pirmadienį paskelbė atsistatydinsiąs. JAV gimęs buvęs europarlamentaras pareiškė, kad nenori vadovauti naujai vyriausybei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją