„Visi žino, kad gegužės 9-oji yra diena, kurią tam tikra visuomenės dalis naudoja totalitariniams ir okupaciniams režimams šlovinti, o mes esame suinteresuoti užkirsti kelią veiksmams, kurie menkina mūsų vertybes, skaldo visuomenę, šlovina karinę agresiją ir prisideda prie melagingo istorinių įvykių nušvietimo“, – sakė Žmogaus teisių ir viešųjų reikalų komisijos vadovė Ieva Brantė, pristatydama dokumentą.

Gegužės 9 d. Latvijoje draudžiami vieši pramoginiai ir šventiniai renginiai, susirinkimai, eitynės ir piketai viešose vietose, išskyrus tuos, kurie atitinka įstatymo tikslus.

Įstatymu siekiama ginti valstybės ir visuomenės interesus, užkirsti kelią riaušėms, saugoti gyventojų sveikatą ir dorovę.

Juo taip pat siekiama apsaugoti Latvijos kaip demokratinės ir nacionalinės valstybės vertybes, užkirsti kelią visuomenės skaldymui, karo, karinės agresijos, totalitarizmo, smurto šlovinimui.

Įstatymas atspindi solidarumą su Ukraina, kurios suverenitetui, nepriklausomybei ir teritorijos vientisumui kelia grėsmę Rusijos karinė agresija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)