Kokios grėsmės ir prioritetai šiandien kyla Latvijai gynybos sektoriuje? Kokią ginkluotę šalis perka ir iš ko? Kaip siekiama pritraukti žmones į kariuomenę? Iš ko susideda gynybos planas? Kaip „Progresyviųjų“ ministras aiškina savo partijos paramą palestiniečiams? „Spried“ ir „Delfi“ laidos vedėjas Andris Auzanas ir žurnalistas Karlis Arajas uždavė šiuos klausimus „progresyviajam“ gynybos ministrui Andriui Sprudui.

Rusijos karas Ukrainoje, terorizmas, Izraelio bei „Hamas“ konfliktas, hibridinis karas pasienyje su Baltarusija, kabelių ir vamzdynų Baltijos jūroje pažeidimai...

Per ketverius metus krašto gynybos finansavimas išaugs iki 3 proc. šalies BVP. Neatmetama, kad ši dalis turės būti dar didesnė. Šiemet šiai sričiai skirta 986,83 mln. eurų (2,25 proc. BVP). Lietuva 2024 metais krašto apsaugos finansavimui skirs apie 2,06 mlrd. eurų arba kitaip 2,71 proc. BVP.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją