Dabartinį šalies prezidentą Egilą Levitą, kuris nusprendė nedalyvauti rinkimuose, naujai išrinktas šalies vadovas pakeis liepos 8-ąją.

Naujasis Latvijos prezidentas yra žinomas, kaip didelis Ukrainos palaikytojas. Bet tai – ne vienintelė jo savybė, patraukusi pasaulio žiniasklaidos dėmesį.

Išrinko parlamentas

Skirtingai nei Lietuvoje, Latvijoje prezidentą renka ne visa tauta, bet tautos išrinktieji parlamentarai, kaip, beje, ir Estijoje.

E. Rinkevčiaus kandidatūrą iškėlė Latvijos premjero Krišjanio Karinio partija „Naujoji vienybė“. Kad būtų išrinktas į prezidentus, kandidatas privalėjo surinkti bent 51 Saeimos nario balsą. E. Rinkevičiui tai pavyko padaryti tik trečiajame ture, kur jam skirti 52 balsai, iš jų – 26 „Naujosios vienybės“ ir 16 opozicinės Žaliųjų ir valstiečių sąjungos balsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)