Šią naujieną Latvijos LNT televizijos "Dombura studija" laidoje pranešė pati L. Straujuma.

"Vienybės partijos generalinis sekretorius (Artis Kamparas, - LETA-ELTA) man pranešė, kad apklausus partijos tarybą aš buvau pirmąją vietą užėmusi nominantė į premjero postą. Priėmiau šį sprendimą. Apie tai diskutavome jau ankstesniuose tarybos posėdžiuose ir, iš esmės, jau tada sutikau", - aiškino politikė.

L. Straujumos teigimu, ji postų nesivaiko - jie "patys ją suranda".

"Svarsčiau - kam man to reikia? Yra tik vienas atsakymas - atsakomybė. Atsakomybė prieš mano partijos narius ir darbą, kurį pradėjau", - kalbėjo L. Straujuma.

Atsistatydinęs Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis tikino esąs patenkintas Vienybės partijos pasirinkimu ir ketina remti L. Straujumos kandidatūrą.

"Aš pritariu ir esu patenkintas Laimduotos sprendimu bei jos pareigos jausmu tautai", - trumpųjų žinučių tinklo "Twitter" paskyroje rašė V. Dombrovskis.

ELTA primena, kad išankstiniai parlamento rinkimai Latvijoje vyks spalio 4 dieną, o suformuoti dabar valdantį laikinąjį ministrų kabinetą privertė 2013 m. lapkritį įvykusi Zuolitūdės tragedija ir vėliau - premjero V. Dombrovskio atsistatydinimas.