Tai ketvirtadienį pranešė portalas „tv.net.lv“.

Pasak Latvijos pareigūnų, vėliau vyras ketino perduoti informaciją Rusijos specialiosioms tarnyboms.

Tyrimo metu VST nustatė 23 šio asmens vykdyto šnipinėjimo atvejus. Latvijos pilietis nuolat palaikė ryšius su nusikalstamos organizacijos „Pabaltijo antifašistai“ lyderiais.

Taksistas jiems reguliariai teikdavo informaciją apie Latvijos ir šalių-sąjungininkių ginkluotųjų pajėgų personalą ir techniką, strategiškai svarbius objektus Latvijos teritorijoje. Jis taip pat perdavė jiems informaciją apie Latvijos bendroves, kurios remia Ukrainą ir priešinasi Rusijos agresijai.

Dirbdamas taksistu vyras galėdavo lengviau gauti informacijos, lankytis oro uosto, jūrų uosto ir kitų strategiškai svarbių objektų rajonuose.

Šnipinėjimu Rusijos naudai įtariamas vyras buvo sulaikytas šių metų rugpjūčio 15 d. Taksisto namuose buvo rasta laikmenų, taip pat simbolių, patvirtinančių jo prokremliškas ideologines pažiūras, pavyzdžiui, Rusijos ir SSRS vėliavų.

VST įspėja, kad už bet kokį dalyvavimą nusikalstamoje veikloje, susijusioje su „Pabaltijo antifašistais“ ir nukreiptoje prieš Latvijos nacionalinio saugumo interesus, gresia baudžiamoji atsakomybė.

2022 metų lapkričio 28 dieną dėl antivalstybinės veiklos ir agresorės Rusijos palaikymo naudojantis „Telegram“ kanalu ir kitais panašaus turinio kanalais „Pabaltijo antifašistams“ buvo iškelta baudžiamoji byla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją