„Turime būti tokioje pasirengimo būsenoje, kad Rusijos generolai ir Rusijos politinė klasė aiškiai suprastų, jog judėti į Europą neįmanoma, – sakė jis. – Įsivaizduokite teigiamą Ukrainos karo baigtį – visa Ukrainos teritorija išlaisvinama ir karas baigiasi. Tačiau tą dieną Rusija tebebus grėsmė“.

Pasak Latvijos užsienio reikalų ministro, Rusija turi suprasti, kad „Europos gynyba visiškai parengta ir kad neįmanoma gauti jokios naudos be didžiulių nuostolių, ji turi įsitikinti, kad jokie laimėjimai iš tikrųjų yra neįmanomi“. Rusija turi atsidaužti į mūro sieną, o tas mūras yra NATO ryžtas ir patikrinti pajėgumai, pridūrė K. Karinšas.

Visi 18–27 metų piliečiai vyrai, įskaitant ir gyvenančius užsienyje, turės atlikti vienerių metų tarnybą. Atsisakiusieji tarnauti gali būti nubausti bauda arba įkalinti, tačiau bus taikomos tam tikros išimtys, įskaitant tuos, kurie turi sveikatos problemų, vienišiems tėvams ir dvigubą pilietybę turintiems asmenims, jau atlikusiems tarnybą užsienyje.

Latvija planuoja turėti 61 tūkst. kovai pasirengusių karių kariuomenę, kurią sudarys aktyvūs kariai ir rezervo daliniai.

Latvija panaikino privalomąją tarnybą 2006 m., po dvejų metų, kai įstojo į NATO, tačiau pernai šį sprendimą pakeitė.

Latvijos, Lietuvos ir Estijos karinių padalinių vadovai pasirašė susitarimą sukurti Baltijos šalių gynybos liniją NATO rytinei sienai sustiprinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)