Rastame S. Paddocko raštelyje surašyti „atstumas, aukštis nuo žemės ir vietos, kurias galėtų pasiekti į minią paleistos kulkos“.

Šią informaciją pateikė policijos pareigūnas Davidas Newtonas, komentuodamas Las Vegaso viešbučio kambaryje, iš kurio prieš savaitę buvo įvykdytas kruvinas išpuolis, rasto nusikaltėlio palikto raštelio turinį.

Įvykį tiriantys pareigūnai patvirtino, kad, prieš taikydamasis į koncerto Las Vegase lankytojus, kraupios tragedijos kaltininkas buvo išsamiai apskaičiavęs, kaip nužudyti kuo daugiau žmonių, rašo „Independent“.

Keturi teisėsaugos pareigūnai, pirmieji įsiveržę į S. Paddocko išsinuomotą kambarį viešbutyje „Mandalay Bay“, per interviu su tinklu CBS transliuojamos laidos „60 Minutes“ vedėjais, atskleidė naujas, ypač šokiruojančias aplinkybes, susijusias su daugiausia per visą šių laikų JAV istoriją žmonių gyvybių nusinešusiu išpuoliu.

Pasak jų, į minią šaudžiusio S. Paddocko viešbučio numeryje buvo rasta popieriaus skiautė, primarginta matematinių veiksmų, kuriais buvo siekta apskaičiuoti maksimalų mirčių skaičių užtikrinančias kulkų trajektorijas. Priminsime, kad iš viso S. Paddockas nužudė 58 žmones ir dar šimtus sužeidė.

Las Vegaso policijos departamento K-9 padalinyje tarnaujantis D. Newtonas paminėjo, kad popieriaus skiautę pastebėjo ant naktinio staliuko, stovėjusio netoli lango, kurį išdaužęs S. Paddockas iš pusiau automatinio šautuvo ėmė šaudyti į nieko bloga nesitikinčią pasiklausyti koncerto susirinkusią minią.

„Mačiau, kad buvo parašyti atstumas, aukštis, kuriame buvo kambarys, ir vietos, kurias pasiektų į minią paleistos kulkos, – sakė D. Newtonas. – Taigi, jis tai susirašė, buvo viską apmąstęs – žinojo, kur link šaudyti, kad iš [viešbučio lango paleistos kulkos] pasiektų taikinius.“

S. Paddocko išsinuomotas kambarys buvo 32-ame viešbučio „Mandalay Bay“ aukšte. Iš jo buvo galima kuo puikiausiai matyti vietą, kurioje vyko koncertas „Route 91 Harvest Festival“, – už maždaug 366 metrų esančią aikštę, į kurią praeitą sekmadienį susirinko daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Raštelis buvo rastas tarp 23 šautuvų, amunicijos ir nusižudžiusio S. Paddocko kūno.

Teisėsaugos pareigūnas D. Newtonas, prisimindamas, kaip jautėsi, kai chaoso įkarštyje įsiveržė į S. Paddocko kambarį, prisipažino, kad tai buvo viena iš kraupiausių jo išgyventų akimirkų.

„Buvo klaiku. Tvyrojo sprogmenų sukeltos dulkės. Mirgėjo žibintai. Viskas atrodė kaip iš filmo“, – pasakojo D. Newtonas.

Teisėsaugos pareigūnai lig šiol tebedirba siekdami išsiaiškinti nusikaltėlio motyvus, kuriuos net praėjus savaitei po išpuolio ir toliau gaubia paslaptis.

„Pavyko surinkti įvairiausios informacijos, – sakė Las Vegaso policijos šerifo pavaduotojas Kevinas McMahillas. – Kai kurios detalės padėjo geriau suprasti, kokia beprotybė buvo apėmusi įtariamąjį, tačiau nei tikrojo jo elgesio motyvo, nei priežasties kol kas nežinome.“

Tyrėjai stengiasi išsiaiškinti kuo įvairiausius faktus apie 64-erių metų S. Paddocką, pradedant jo vaikyste ir baigiant paskutinėmis gyvenimo dienomis.

Pareigūnai yra kreipęsi į visuomenę su prašymu pateikti bet kokios informacijos, galinčios padėti išsiaiškinti nusikaltėlio motyvus.