Pasak jų, kai kurie keleiviai vis dar laikomi dingusiais. Maždaug 50 migrantų buvo išgelbėta.

Prancūzijos pakrančių tarnybos „Premar“ atstovė nurodė, kad dingusiais vis dar laikoma nuo penkių iki dešimties keleivių. 55 migrantai buvo išgelbėti. Pasak pareigūnų, paieškos operacijoje prie Sangatės krantų Prancūzijos šiaurėje dalyvauja keturi prancūzų ir du britų laivai bei vienas Prancūzijos sraigtasparnis.

Anksčiau buvo skelbta, kad žuvo vienas žmogus, o dar penkių asmenų būklė yra kritinė.

Anot pranešimų, kai kurie išgelbėtieji buvo nugabenti į Prancūzijos Kalė uostą.

Kiekvienais metais daugėja migrantų, sumokančių kontrabandininkams už galimybę leistis į pavojingą kelionę per jūrą Europos link. Kasmet žūsta šimtai žmonių, kai apvirsta ar nuskęsta jų perpildytos valtys.

Kiek anksčiau šeštadienį buvo skelbta, kad Laivas „Ocean Viking“ Viduržemio jūroje išgelbėjo daugiau kaip 600 žmonių

Grupė kalbėjo apie 15 gelbėjimo misijų. Dauguma jų buvo surengtos maršrute tarp Tuniso Sfakso miesto ir Italijos Lampedūzos salos. Veiksmus koordinavo Italijos pareigūnai, penktadienį platformoje „X“ (buvusiame tviteryje) nurodė organizacija.

Pasak „SOS Méditerranée“, iš viso buvo išgelbėti 623 žmonės, tarp jų – 15 vaikų ir 146 nelydimi nepilnamečiai. Išgelbėtieji kilę iš Sudano, Gvinėjos, Burkina Faso, Dramblio Kaulo Kranto, Benino ir Bangladešo. Vieni jų bus išlaipinti Lampedūzoje, o kiti bus nugabenti į Čivitavekiją į šiaurės vakarus nuo Romos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją