Ši istorija praėjusių metų rudenį pritraukė visų lenkų dėmesį. 2012 metų rugsėjo mėnesį po iškilmingo naujųjų mokslo metų atidarymo internete buvo paviešintos nuotraukos, kaip pirmaklasiai krikštynų metu laižo mokyklos direktoriaus kunigo saldžiomis putomis apipiltus plikus kelius.

Kilus skandalui, prokurorams teko išsiaiškinti, ar gimnazijos direktoriaus elgesys nepažeidžia elgesio normų. Tardytojai apklausė daugiau kaip 100 liudininkų: vaikų tėvus, mokytojus bei moksleivius. Buvo atsiklausta ir seksologo nuomonės.

Tardytojai nustatė, kad plikų kunigo kelių laižymas neturėjo seksualinės potekstės, kadangi šiai pramogai pritarė moksleiviai, jų tėvai ir mokytojai. odėl, kaip praneša dienraštis „Gazeta Wyborcza“, Legnicos miesto prokuratūra, neįžiūrėjusi krikštynose nusikaltimo ir seksualinio priekabiavimo požymių, antradienį bylą nutraukė.

Priešingos nuomonės yra Vroclavo miesto Švietimo skyrius, kuris nusprendė, kad direktoriaus elgesys žemina moksleivio orumą. Po kritikos Vroclavo Saleziečių draugija nusprendė, jog daugiau tokių krikštynų nebus.
Vaikai laižė plaktą grietinėlę nuo kunigo kelių

Lenkų kunigas, nuo kurio kelių vaikai laižė plaktą grietinėlę