V.Ponta pranešė, kad laikinuoju vyriausybės vadovu jis paskyrė gynybos ministrą Mircea Dusa. Šią kandidatūrą dar turi patvirtinti prezidentas Klausas Iohannis.

Premjeras sprendimą trauktis iš pareigų priėmė kitą dieną po Bukarešte vykusio didžiulio mitingo, kuriame jo atsistatydinimo reikalavo daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Trečiadienio rytą kartu su ministrų kabinetu atsistatydinęs V.Ponta žurnalistams sakė: „Turime neramumus, nežinomybę ir nepasitenkinimą..., rizikuojame sugriauti viską, ką sukūrėme“.

K.Iohannis turi pasiūlyti kandidatą į nuolatinius premjerus, kurio sudarytą vyriausybę vėliau turi tvirtinti parlamentas. Jeigu vyriausybė nebus patvirtinta per du balsavimus, bus skelbiamai pirmalaikiai rinkimai.

Rumunijos vidaus reikalų ministras Gabrielis Oprea sakė, kad jiedu su premjeru nusprendė atsistatydinti kartu, kai sostinėje prasidėjo masiniai protestai.

Alina Gorghiu (Alina Gorgiju), viena iš Liberalų partijos lyderių, trečiadienį sakė, kad jos partija nori rinkimų, kad būtų „išspręsta krizė, kurioje mes esame atsidūrę“. Tačiau ji pareiškė, kad norėtų plataus masto politinio susitarimo su kitomis partijomis dėl šio partijos pasiūlymo.

Mes norime „naujo parlamento, kuris būtų įteisintas visuotiniu balsavimu, – sakė A.Gorghiu. – Mums reikia pradėti iš naujo“.

Liberalai ketina dėl to tartis su kitų politinių partijų lyderiais, pridūrė ji.