Vakarų Midlandso policija teigia, kad apie garsų sprogimą Tiptono mieste netoli Birmingamo jiems pranešė penktadienį netrukus po 13 val. (15 val. Lietuvos laiku). Per sprogimą žmonės nenukentėjo, bet mečetės apylinkės buvo evakuotos.

Policija pranešė, kad incidentas laikomas teroristiniu išpuoliu ir jį tiria Vakarų Midlandso kovos su terorizmu padalinys. Keli gyventojai pranešė netoliese radę nuolaužų ir vinių.

Incidentas įvyko tą dieną, kai laidojamas karys Lee Rigby. Jis buvo nužudytas Londono pietuose gegužės mėnesį. Žmogžudyste įtariami du britai musulmonai. Jų teismas prasidės lapkričio mėnesį.

Po L. Rigby nužudymo dešiniųjų grupuotė Anglijos gynybos lyga (EDL), kuri aršiai pasisako prieš islamą, rengė protestus prieš musulmonus, kuriuos vadino žudikais. Netrukus po kario nužudymo Londone buvo sudeginta mečetė, o ant pastato sienos buvo paliktas užrašas "EDL". Kas sukėlė gaisrą, nenustatyta. Policija teigia, kad po L. Rigby mirties padaugėjo išpuolių prieš musulmonus.

Birmingame gyvena didelė musulmonų bendruomenė. Praėjusį mėnesį musulmonai iš Birmingamo buvo įkalinti už ketinimą per EDL mitingą susprogdinti savadarbę bombą su vinių šrapneliu. EDL kitą savaitę rengs mitingą Birmingame ir teigia, kad nori iš miesto išvyti musulmonus.