Britų leidinys „The Telegraph“ pristato visą jų sąrašą.

1. Kambodža – genocido turizmas nėra viliojantis atostogų pasiūlymas, tačiau kažkodėl jis vis labiau populiarėja: pernai šalyje apsilankė 2,5 mln. užsienio turistų. Tarp keisčiausių traukos vietų – Polo Poto kremavimo vieta ir Choeung Ek mirties laukai.

2. Čečėnija – dažnai laikoma viena pavojingiausių pasaulio vietų, tad nusprendusiems čia praleisti atostogas vietoj bikinių vertėtų vežtis neperšaunamas liemenes. Tačiau šalies vadovybė iš visų jėgų stengiasi, norėdama karo nuniokotą šalį paversti turistams patrauklia vieta. Šį mėnesį vadovybė paskelbė, kad greitai pradės pirmąjį didelio visais metų laikais veiksiančio slidinėjimo kurorto rekonstrukcijos etapą.

3. Ruanda – šios šalies vardas, greičiausiai, amžinai siesis su dešimtąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį įvykdytu genocidu. Tačiau ekonomika šalyje stabilizuojasi, o vyriausybė vis daugiau investuoja į infrastruktūrą. Šiuo metu paskelbti konkursai dėl naujo tarptautinio oro uosto projekto kūrimo, statybos, finansavimo ir eksploatavimo. Oro uostą planuojama atidaryti 2016 m., numatoma, kad juo per metus pasinaudos trys milijonai keleivių.

4. Afganistanas – nors saugumui vis dar kyla nemažai pavojų, tačiau turistai po truputį grįžta į Afganistaną. Smalsiuosius traukia ne tik šalies istorinis ir kultūros paveldas, bet ir natūralus peizažų grožis. Prieš dvejus metus centrinėje Bamiyano provincijoje buvo atidarytas pirmasis šalies nacionalinis parkas.

5. Černobylis – vieta, kur įvyko didžiausia pasaulio branduolinė katastrofa, kasmet pritraukia iki 10 tūkst. turistų per metus. Visi jie pasiryžę mokėti apie 400 Lt už apsilankymą liūdnai pagarsėjusiame ketvirtajame reaktoriuje ir ekskursiją netoliese esančiame dabar jau negyvenamame Pripetės miestelyje. Tačiau šios ekskursijos buvo laikinai nutrauktos, nes Ukrainos valstybei atstovaujantis ieškovas ištyrė verslą ir nustatė, jog jis yra nelegalus, nes neaišku, kas gauna pelną ir kur išleidžiami pinigai.