Anot evakuoto Brovaršo regiono gyventojo, Rusijos įsibrovėliai, apsirengę vogtais drabužiais, net moteriškais, varė žmones iš namų, plėšė parduotuves, apšaudė automobilius.

„Didžioji dalis liko kaimuose, slapstėsi savo namuose. Jie įėjo į namus, išvarė žmones ir užėmė jų būstus. Ėjo ir plėšė parduotuves... Grupė žmonių vaikščiojo po kaimą, tai juos sugavo, nurengė, atėmė iš jų daiktus ir paleido tik su šortais“, – pasakojo jis.

Liudininkas sakė, kad Rusijos kariuomenės kariai daugiausia pasiėmė maisto ir drabužių.

„Ir tada jie apsirengė patys, nes neturėjo. Jie ėjo patys... net su moteriškais drabužiais. Nes kas turėjo uniformą, tai jos dydis buvo daug didesnis, ir, aišku, valgyti ir rūkyti prašė. Žmonės... stovėjo eilėse parduotuvėse ir į juos buvo šaudoma“, – sakė vyras.

Jis pažymėjo, kad tuo metu, kai į kaimą įvažiavo Rusijos karių kolona, buvo turgaus diena, o įsibrovėliai apšaudė vieną automobilį su žmonėmis, kurių kūnų neleista išvežti net 4 dienas.

„Ir pačių žmonių jie nepaleidžia. Jie liepė visiems, kurie liko kaime, ant durų užrašyti, kad čia gyvena žmonės. Kad žinotų, kur yra žmonių, kur ne“, – pridūrė vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją