„Ukrainos ir ES aukščiausiojo lygio susitikimas įvyks Kyjive vasario 3 dieną“, – antradienį vyriausybės posėdyje sakė ministras pirmininkas Denisas Šmyhalis, pavadinęs šį renginį „ypač svarbiu“ Kyjivo siekiui prisijungti prie Europos valstybių bloko.

„Tai, kad šis aukščiausiojo lygio susitikimas vyks Kyjive, yra stiprus signalas tiek partneriams, tiek ir priešams“, – sakė D. Šmyhalis. Nebuvo pateikta jokios informacijos apie tai, kas dalyvaus iš ES pusės.

Pasak D. Šmyhalio, tai, kad aukščiausiojo lygio susitikimas vyks karo sąlygomis Kyjive, turi parodyti Rusijai, kad jos pastangos pasėti nesantaiką tarp Kyjivo sąjungininkių Vakaruose ir neleisti Ukrainai įstoti į ES buvo bevaisės.

Ukrainos premjeras sakė, kad dar vienas svarbus įvykis įvyks ketvirtadienį, kai „pirmą kartą mūsų istorijoje“ vyks Ukrainos vyriausybės ir Europos Komisijos konsultacijos.

Ukraina kandidatės į ES statusą įgijo praėjusių metų birželio mėnesį.

Nuo pernai vasarį prasidėjusios Maskvos invazijos ES šalys tvirtai remia Ukrainą taikydamos Rusijai ekonomines sankcijas ir siųsdamos Kyjivui ginklų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją