„Vasara pasibaigė ir mes rengiamės šildymo sezonui (...) jis bus sunkus“, – antradienį sakė Ukrainos sostinės meras Vytalijus Klyčko, apžiūrėdamas šildymo sistemos renovaciją centriniame Kyjivo Podilės rajone.

„Praėjusiais metais buvo vienas sunkiausių sezonų, buvo pažeista daugiau nei 60 proc. mūsų miesto infrastruktūros“, – sakė jis.

Per visą žiemą Rusija smūgiavo į Kyjivo ir kitų Ukrainos miestų energetikos infrastruktūrą. Nuo spalio iki kovo Rusija raketomis ir bepiločiais orlaiviais bombardavo svarbius Ukrainos objektus, sutrikdydama vandens, šildymo ir elektros tiekimą milijonams žmonių. Smūgiai į energetikos objektus nuo to laiko daugiausia liovėsi, tačiau karas smarkiai paveikė Ukrainos energetikos darbuotojus.

„Turime ribotą finansavimą, darbuotojai siunčiami į kariuomenę ginti mūsų tėvynės“, – sakė vietos komunalinių paslaugų įmonėje „KyivTeploEnergo“ už šilumos tinklus atsakingas Oleksandras Pylypyšynas. Jis paminėjo oro antskrydžių pavojų, raketas ir sakė, kad „visa tai, žinoma, trukdo mūsų darbui“.

Pasak miesto pareigūnų, žiemai parengta daugiau nei 60 proc. Kyjivo infrastruktūros, vyksta didelio masto remonto darbai.

Sėdėdamas savo ekskavatoriuje 62 metų Oleksandras Kuličius be emocijų stebėjo apsilankiusius pareigūnus, bet sakė, kad didžiuojasi savo darbu. „Manau, kad mūsų darbas netgi prisideda prie pergalės (...) mes darome šį darbą, kad gyvenimas tęstųsi“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją