Rusijai pradėjus plataus masto invaziją Ukraina deda pastangas, kad turėtų ginklus nuo amunicijos iki raketų paleidimo įrenginių ir raketų. Pasak S. Bojevo, Ukraina derasi su Vokietijos, Italijos, Prancūzijos ir Rytų Europos gamintojais, kad ginklai būtų gaminami pačioje Ukrainoje. Jis pridūrė esąs tikras, kad sutartys bus pasirašytos per kelis artimiausius mėnesius.

S. Bojevo teigimu, derybos dėl bepiločių orlaivių gamybos gali užtrukti ilgiau, tačiau gamyba Ukrainoje galėtų būti veiksmingas būdas pasinaudoti šalies turima dronų patirtimi ir sukurti darbo vietas Vakarų ir Vidurio Ukrainoje.

„Siekiant ateityje atgrasyti agresiją Ukrainai reikės stiprios gynybos pramonės, stiprių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Todėl manome, kad tarptautinių partnerių atvykimas į Ukrainą ir sukurta gamyba, Ukrainos įtraukimas į laisvojo pasaulio saugumo sistemą yra labai svarbūs“, – sakė S. Bojevas.

Pirmadienį Paryžiaus aviacijos parodoje jis derėjosi ir su bepiločių orlaivių gamintojais, didelėmis tarptautinėmis gynybos pramonės bendrovėmis ir mažais tiekėjais, bet atsisakė atskleisti, su kokių bendrovių atstovais susitiko. „Diskutuojame apie skirtingus bendradarbiavimo lygius. Kai kurios įmonės sako, kad nori investuoti ir gaminti dronus“, – sakė S. Bojevas.

„Ukrinform“ priminė, kad Turkijos dronų „Bayraktar“ gamintoja planuoja per dvejus metus pastatyti gamyklą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją