Pasak „Mash“, taikiniai buvo karinis radioelektroninės kovos (REK) dalinys Kursko srityje ir Chalino karinis aerodromas.

Pirmojo šimto kartoninių dronų partiją Ukrainos karinės pajėgos gavo šių metų kovo mėnesį. Toks dronas – tai 5 kg vašku impregnuoto popieriaus, guminės juostelės ir variklis. Kaip tuomet teigė SYPAQ direktorius Davidas Vicino, kiekvieną mėnesį jie planuoja perduoti Kyjivui apie 100 bepiločių orlaivių.

„Išradingi ukrainiečiai modernizavo kartoninį droną: prikimšo į jį sprogmenų ir rugpjūčio 27 dieną apie 4 val. ryto paleido apie 16 SYPAQ dronų į REK dalinį ir Chalino karinį aerodromą. Tik nedidelė jų dalis buvo koviniai. Likusieji buvo tušti, kad atitrauktų oro gynybos ir ten buvusių karių dėmesį“, – rašo „Mash“.

Toks dronas kaip savižudis gali gabenti 4-5 kg krovinį. Jo variklis gali būti elektrinis. Popieriniai SYPAQ dronai beveik nematomi radarams. Juos galima numušti tik REK priemonėmis arba kulkosvaidžiais su naktinio matymo taikikliais ir termovizoriais.

Dronų ataka Kursko srityje

Jau buvo pranešta anksčiau, kad naktį į rugpjūčio 27-ąją ukrainiečių kariuomenės kontržvalgyba surengė specialiąją operaciją Rusijos Kursko aerodrome. Atakos metu ten buvo oro gynybos priemonės ir dalis Rusijos oro laivyno.

Ukrainos saugumo tarnyba patikslino, kad į Kursko aerodromą buvo paleista 16 dronų. „16 dronų kamikadzių smogė keturiems lėktuvams Su-30 ir vienam MiG-29. Tarp taikinių, į kuriuos buvo smogta, taip pat buvo komplekso S-300 radarai ir du „Pancir“ [oro gynybos kompleksai]“, – sakoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją