Telegraph.co.uk praneša, kad Kim Jong Unas jau pademonstravo savo žiaurumą pasmerkdamas myriop savo dėdę ir buvusią meilužę, jau nekalbant apie daugybę kitų Šiaurės Korėjos gyventojų, patyrusių jo nepasitenkinimą. Bet ar galėtų naujasis šalies diktatorius Kim Jong Unas iš savo artimiausios aplinkos pašalinti ir žmoną?

Spekuliacijos apie Ri Sol Ju – smulkutės buvusios dainininkės, kurią Kim Jong Unas vedė 2009 metais – likimą kilo po staigios diktatoriaus dėdės Jang Sung Thaeko mirties.

Apie jo egzekuciją, įvykdytą dėl tariamo mėginimo įvykdyti valstybinį perversmą, Pchenjanas paskelbė praėjusį ketvirtadienį, gruodžio 12 dieną.

Vyro, kuris iki tol buvo laikomas ištikimu režimo šalininku, nužudymas parodė, kad net šeimos nariai negali jaustis saugūs. Tai paskatino nerimą dėl Ri Sol Ju likimo.

Moteris reguliariai pasirodo vyro pašonėje, tačiau pastarąjį kartą viešumoje ji regėta spalį.

Naujausiame kaimyninėje Pietų Korėjoje leidžiamo laikraščio „Daily North Korean“ numeryje šio mėnesio pradžioje pasirodė antraštė: „Kodėl Ri nesirodo 48 dienas?“

Gruodžio 17 d. Šiaurės Korėjos žiniasklaida išplatino filmuotą medžiagą, kaip pora pasirodo antrųjų Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro), iš kurio Kim Jong Unas perėmė vienintelės pasaulyje paveldimos komunistinės respublikos vairą, mirties metinių minėjime.

Vis dėlto, dauguma Šiaurės Korėjos ekspertų tvirtina, kad tai buvo vaizdai iš praėjusią vasarą vykusio minėjimo.
Todėl iškilo klausimas, kodėl nebuvo tiesioginės transliacijos iš antrųjų mirties metinių minėjimo.

„Draugė Ri Sol Ju“, kuri turėtų būti įpusėjusi trečią dešimtį, pirmą kartą patraukė Kim Jong Uno dėmesį kaip „Unhasu Orchestra“ dainininkė. Tai viena iš kelių muzikinių trupių, kurios narės režimui tarnauja kaip atlikėjos, o kartais ir kaip sugulovės.

Daugiau apie jaunojo šalies vado žmoną nėra žinoma, spėjama, kad net jos viešai skelbiamas vardas tėra pseudonimas. Visgi manoma, kad ji pati nėra gležna gėlelė.

Buvo pasirodę pranešimų, kad būtent Ri Sol Ju reikalavo buvusios Kim Jong Uno meilužės Hyon Song Wol, taip pat dirbusios „Unhasu Orchestra“, egzekucijos.

Hyon Son Wu kartu su dar aštuoniais „Unhasu Orchestra“ nariais buvo sušaudyta rugpjūčio mėnesį. Manoma, kad taip buvo padaryta dėl Ri Sol Ju, kurią mintis, jog jos sutuoktinis gali matyti ant scenos savo buvusią meilužę, verstų jaustis nepatogiai.

Rugsėjį Japonijos laikraštis „Asahi Shimbun“ citavo aukštą Šiaurės Korėjos dezertyrą, tvirtinusį, kad „Unhasu Orchestra“ nariams buvo įvykdyta egzekucija dėl pornografinių filmų kūrimo.

Jis tikino, jog taip buvo siekiama užmaskuoti pačios Ri Sol Ju dalyvavimą tokiuose filmuose ir kad tai galėtų pranašauti jos pačios patekimą į nemalonę.

Vis dėlto, netrukus po to Ri Sol Ju pasirodė viešumoje, kas paskatino proziškesnius paaiškinimus – nuo gegužės mėnesio ji galėjo nesirodyti dėl ligos ar to fakto, kad metų pradžioje pagimdė diktatoriaus dukrą.

Turint omenyje, kad tai yra uždariausia pasaulio valstybė, oficialios fotografijos pasakoja tik dalį istorijos.