Paciento, kuris yra komos būsenos, net jei jo gyvybines funkcijas palaiko aparatūra, smegenys gali veikti, jis gali kvėpuoti, o jo širdis gali plakti ritmingai.

Koma gali būti skirtingų stadijų, paskutinė kurių yra vadinama "negrįžtamąja" - taip dažnai sakoma, kai norima pranešti, kad pacientas, iš tiesų, yra miręs.

Nors teisinis ir mokslinis mirties apibrėžimas iki šiol yra plačiai diskutuojamas.

Dar didesnę sumaištį kelia iš pažiūros sinonimiški terminai, tokie kaip, smegenų mirtis, biologinė mirtis ir vegetatyvinė būsena.

Anksčiau užtekdavo, kad pacientui sustotų širdis arba jis liautųsi kvėpavęs, ir jis būdavo paskelbiamas mirusiu. Viską pakeitė medicininės reanimacijos pažanga, defibriliacija, organų transplantavimas ir gyvybę palaikanti aparatūra.

Galima prisiminti Izraelio premjero Arielio Sharono atvejį, kai po 2006 metų sausio 4 dieną patirto insulto jį ištiko koma, tačiau, praėjus šešeriems metams, jis tebėra gyvas.

Valstybinė naujienų agentūra MENA trečiadienį buvo pranešusi, kad nušalintasis prezidentas, kuriam - 84 metai, kalėjime patyrė insultą ir buvo nuvežtas į Kairo ligoninę, kur esą buvo konstatuota jo klinikinė mirtis.

Tačiau vėliau vienas medikų naujienų agentūrai AFP sakė, jog nuverstasis Egipto prezidentas yra komos būsenos, jo gyvybę palaiko aparatūra.

"Klinikinės mirties" terminą gydytojai vartoja tuomet, kai nebelieka vilties ligonį reanimuoti po to, kai jis liaujasi savarankiškai kvėpavęs, sustoja širdis, o smegenys nerodo jokių veiklos požymių.

Daugelyje šalių, paskelbus, kad pacientą ištiko "klinikinė mirtis", prašoma leidimo paaukoti jo organus transplantacijai.