Tai interviu leidiniui „Foreign Affairs“ pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, praneša „U krinform“.

Jis pažymėjo, kad Ukraina ir jos partneriai turi dvi konceptualias problemas, ir pirmoji iš jų – tai, kad net ne visi Ukrainos draugai žiūri į Putiną kaip į blogį.

„Jie vis dar mato jį kaip lyderį, padariusį siaubingą klaidą, už kurią jis turi sumokėti, o ne kaip blogį, kuris turi būti sunaikintas kaip politinis konceptas ar kaip būdas tvarkyti tarptautinius reikalus. Jei manote, kad jis yra lyderis, padaręs siaubingą klaidą, jūs sukuriate vieną strategiją ir vieną požiūrį. Bet jei jūs laikote jį blogiu, kuris turi nustoti egzistuoti tarptautinėje politikoje... tada tai kitokia strategija“, – paaiškino Ukrainos diplomatijos vadovas.

Pasak D. Kulebos, kai kurie (Ukrainos) draugai taip žiūri į Putiną, nepaisydami visų pamokų, kurias jis davė per pastaruosius 20 savo valdymo metų, daugybės nesėkmingų Ukrainos bandymų su juo derėtis, perkrauti santykius su juo ar jį nuraminti.

Kaip antrąją konceptualią problemą ministras įvardijo liniją „Rusija neturi nugalėti šiame kare“.

„Mes nuo pat pirmos dienos kartojome, kad būtų teisinga sakyti: „Ukraina turi nugalėti“, nes „Ukraina turi nugalėti šiame kare“ ir „Rusija neturi nugalėti“ – tai dvi skirtingos strategijos“, – pabrėžė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

Apibendrindamas D. Kuleba pareiškė, kad šios dvi koncepcijos yra tarptautinės politikos formavimo trūkumų pagrindas. Ministras pavadino Vakarų veiksmus nuo 2022 metų vasario „nepaprastais“, tačiau, jo nuomone, būtų galima kur kas daugiau nuveikti, jei šios dvi koncepcijos netrukdytų siekti pergalės.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos užsienio reikalų ministras D. Kuleba sausio 22 d. paragino savo kolegas iš Europos Sąjungos šalių tiekti Ukrainai daugiau ginklų, konfiskuoti Rusijos aktyvus ir uždaryti kelius, kurie leidžia Maskvai apeiti sankcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją