"Raginu jus įvesti griežčiausias sankcijas Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių pramonei. Sunaikindami arba rimtai apribodami Rusijos galimybes gaminti naujas raketas ir dronus, mes "užmušime" jų galimybes kurti naujas teroro priemones. Taip pat pasieksime ilgalaikį strateginį tikslą atgrasyti Rusiją nuo jos vykdomo raketų teroro“, – sakė aukščiausias Ukrainos diplomatas.

Jis paragino didinti sankcijų spaudimą Rusijos Federacijai, kad būtų sustabdyti jos vykdomi karo nusikaltimai, ir pabrėžė, jog nepriimtinos jokios išimtys ar sankcijų švelninimas.

"Labai svarbu uždaryti visas spragas, leidžiančias apeiti sankcijas. Mūsų duomenys rodo aktyvius Rusijos mėginimus išvengti apribojimų.Tam turi būti duotas stiprus atkirtis", – kalbėjo Ukrainos diplomatijos vadovas.

Kartu jis priminė Ukrainos raginimą sumažinti naftos kainų lubas, nes tikroji kaina jau nesiekia 40 JAV dolerių už barelį.

D. Kuleba taip pat ragino atjungti nuo SWIFT daugiau Rusijos bankų, pirmiausia „Gazprombank“ ir Sankt Peterburgo banką, nes jie dalyvauja finansuojant karą. D. Kuleba taip pat reikalavo uždaryti Rusijos prieigą prie debesijos paslaugų ir operacijų kriptovaliutomis, taip pat įvesti sankcijas Rusijos metalurgijos pramonei.

Ministras palietė dar vieną temą - būtinybę nutraukti bendradarbiavimą su Rusija atominės energetikos srityje ir įvesti sankcijas „Rosatom“. Anot D. Kulebos, pirmasis žingsnis galėtų būti sankcijų paskelbimas „Rosatom“ darbuotojams ir pareigūnams, dalyvaujantiems Zaporižios atominės elektrinės užgrobime ir militarizacijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)