Kaip praneša „Ukrinform“, tai interviu televizijos kanalui „France 24“ pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas Dmytro Kuleba.

„Žinoma, kai gausime F-16, mes nebūsime priklausomi nuo Rusijos šantažo Ukrainos grūdų eksporto į pasaulio rinkas klausimu. Kuo greičiau jų gausime, tuo greičiau galėsime paleisti naują (grūdų) koridorių, kuris bus saugus ir efektyvus, veiks be jokių trikdžių. Į pasaulio rinkas bus pristatytos tonos Ukrainos grūdų, o tai leis stabilizuoti kainas ir jas sumažinti, padės žmonėms išvengti bado“, – sakė jis.

Pasak D. Kulebos, svarbiausias to rezultatas bus tai, kad Rusija neteks galimybės šantažuoti pasaulį.

Ministras taip pat pareiškė, kad kai kurių ES šalių reikalavimas pratęsti Ukrainos žemės ūkio produkcijos importo ribojimus po rugsėjo 15 d. yra nepriimtinas.

„Kai kurių šalių reikalavimas pratęsti ES ribojimus (Ukrainos žemės ūkio produkcijos importui) po rugsėjo 15 d. prieštarauja ir jų interesams. Taip pat reikia nepamiršti, jog viena iš priežasčių, kodėl Rusija naikina Ukrainos grūdų infrastruktūrą, yra ta, kad norima išprovokuoti papildomą įtampą tarp Ukrainos ir jos gerbiamų kaimynų. Mes neturime žaisti Putino žaidimo. Mes glaudžiai bendradarbiaujame su savo partneriais, draugais, kaimynais, kad išvengtume situacijos, kai Putinas trins rankas ir juoksis, o kitos šalys reikalaus, kad Ukrainos grūdai į jas nebūtų importuojami“, – pridūrė D. Kuleba.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Europos Sąjunga iki 2023 metų rugsėjo 15 d. pratęsė gegužę priimtas išskirtines priemones dėl Ukrainos grūdų importo į penkias ES šalis, besiribojančias su Ukraina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją